Indien u al een bestaande domeinnaam heeft, kunt u deze tussen hostingproviders verhuizen. Via onderstaande stappen staat uitgelegd hoe deze verhuisprocedure werkt.

Uw domeinnaam verhuizen naar Chessweb

Om uw domeinnaam te verhuizen heeft u in bijna alle gevallen de autorisatiecode (ook wel verhuiscode of EPP-token genoemd) nodig. Dit is een code die u kunt opvragen bij uw huidige provider. Zodra u deze code aan ons doorgeeft, kunnen wij de verhuisprocedure in gang zetten en het beheer van de domeinnaam overnemen.

De verhuiscode opvragen

Bij de grotere providers kunt u de autorisatiecode vaak automatisch ophalen in het klantenpaneel of domeinbeheer. Indien u de autorisatiecode niet kunt vinden, kunt u het beste een e-mail sturen naar uw provider waarin u verzoekt om de autorisatiecode van uw domeinnaam. Onderstaand vindt u een voorbeeld:

Beste [naam],

Ik wil mijn domeinnaam graag verhuizen naar Chessweb. Het gaat om [domeinnaam]. / Het gaat om de volgende domeinnamen:

 • [domeinnaam1]
 • [domeinnaam2]
 • etc

Graag ontvang ik van u het verhuistoken om de verhuizing aan te vragen. Zou u deze binnen 5 dagen aan mij willen verstrekken?
Alvast bedankt voor uw medewerking! Belt of mailt u me gerust met vragen. U bereikt me via .

Met vriendelijke groet,

[uw naam]

Let op: vaak betekent het verhuizen van uw domeinnaam niet automatisch dat uw domeinnaam en/of hostingpakket worden opgezegd. Indien u geheel weg wilt bij uw huidige provider, zorg dan dat u ook uw overeenkomst met deze partij opzegt. Dit kunt u het beste schriftelijk doen.

De verhuizing

Zodra wij het autorisatiecode hebben ontvangen (deze kunt u direct ingeven als u online bestelt), vragen wij de verhuizing aan. Indien gewenst kunnen wij ook uw huidige website & e-mail overzetten.

De verhuizing duurt in de meeste gevallen maximaal 24 uur (zie uitzonderingen onderstaand). Tijdens deze periode kan het zijn dat verkeer zowel op de oude als nieuwe server terecht komt. Wij adviseren u graag hoe u de verhuizing zo soepel mogelijk uitvoert.

Procedure per extensie

Onderstaand vindt u een overzicht van de stappen per extensie. De extensie is het gedeelte dat achter de punt staat.

 1. Vraag de autorisatiecode op bij uw huidige provider.
 2. Geef de autorisatiecode aan ons door. Dit kan via ons bestelformulier.
 3. Wij vragen de verhuizing aan.
 4. De verhuizing wordt binnen 24 uur uitgevoerd.
 1. Vraag de autorisatiecode op bij uw huidige provider.
 2. Geef de autorisatiecode aan ons door. Dit kan via ons bestelformulier.
 3. Wij vragen de verhuizing aan.
 4. Bevestig de verhuizing per e-mail.
 5. De verhuizing wordt uitgevoerd. Dit kan (afhankelijk van de bevestiging) tot 2 weken duren.
 • Voor bijna alle ICANN-domeinen is een bevestiging per e-mail nodig. Deze bevestiging wordt verstuurd naar het e-mailadres van de houder en admin uit de WHOIS-informatie. Op deze manier wordt gecontroleerd of de domeinhouder het eens is met de verhuizing. Het is daarom belangrijk dat het e-mailadres in de WHOIS-informatie correct is en dat deze verhuizing wordt goedgekeurd door de houder of het admin contact.
  Het kan tot twee weken duren voordat een dergelijke verhuizing is voltooid bij het register. Daar hebben wij helaas geen invloed op.
 • Uw huidige provider kan een zogenoemde transfer-lock geplaatst hebben. Deze dient eerst verwijderd te worden voordat wij de verhuizing kunnen aanvragen.
 1. Vraag de verhuizing aan via ons bestelformulier.
 2. Wij vragen de verhuizing aan.
 3. U ontvangt de verhuiscode op het e-mailadres van de houder.
 4. Geef deze verhuiscode aan ons door per e-mail.
 5. De verhuizing wordt uitgevoerd. Dit kan (afhankelijk van de bevestiging) tot 2 weken duren.
 1. Vraag de autorisatiecode op bij uw huidige provider.
 2. Geef de autorisatiecode aan ons door. Dit kan via ons bestelformulier.
 3. Wij vragen de verhuizing aan.
 4. Vraag uw huidige provider om de registrar-tag aan te wijzigen in: KEY-SYSTEMS-DE
 5. De verhuizing wordt uitgevoerd. Dit kan (afhankelijk van de bevestiging) tot 2 weken duren.
 • De verhuizing vindt plaats door eerst de verhuizing in te dienen bij de nieuwe registrar. Vervolgens is het nodig registrar-tag van jouw domeinnaam te wijzigen. Je kan via het bestelformulier de verhuizing indienen. Daarna kan je contact opnemen met de oude provider en hen vragen om de zogeheten registrar-tag te wijzigen in: KEY-SYSTEMS-DE. Hiermee wordt de verhuizing naar onze UK-registratie partner uitgevoerd. Geef deze tag daarom door aan jouw oude provider.

De meeste extensies werken met een verhuiscode, dus hebben dezelfde procedure als de .NL. Er zijn domeinen die alleen handmatig verhuisd kunnen worden, of bijvoorbeeld een postadres in het land van de extensie nodig hebben. Indien er aanvullende stappen nodig hebben zullen wij contact met u opnemen.

Werkt uw provider niet mee?

Helaas komt het soms voor dat uw huidige provider de autorisatiecode niet wil verstrekken of niet reageert op uw verzoek. Uw provider is te allen tijde verplicht om de autorisatiecode binnen 5 dagen aan de houder te verstrekken. Dus ook als er nog facturen open staan of u een geschil heeft met deze provider. Onderstaand vindt u een voorbeeldtekst die u kunt gebruiken als u de autorisatietoken niet heeft ontvangen.

Beste [naam],

Op [datum] ontving u van mij een e-mail/brief // spraken we elkaar. Ik vroeg u om mij het verhuistoken/de verhuistokens te geven voor de verhuizing van mijn domeinnaam/namen. In deze brief herinner ik u aan dit verzoek.

Wilt u het verhuistoken/de verhuistokens doorgeven?

Tot nu toe heb ik helaas het verhuistoken/de verhuistokens niet ontvangen. Het gaat om [domeinnaam]. / Het gaat om de volgende domeinnamen:

 • [domeinnaam1]
 • [domeinnaam2]
 • etc

Wilt u dat binnen 5 dagen doen?

Graag geef ik u nog een kans om het verhuistoken/de verhuistokens door te geven. Zo voorkomt u dat SIDN en mijn nieuwe registrar onnodig extra werk hebben. Na vraag ik mijn nieuwe registrar om de domeinnaam/namen te verhuizen met hulp van SIDN. Hopelijk is dat niet nodig.

Dank u wel alvast! Belt of mailt u me gerust met vragen. U bereikt me via .

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Indien ook deze brief geen effect heeft, neem dan contact met ons op zodat wij kunnen bemiddelen en eventueel de verhuizing handmatig kunnen aanvragen.

Uw domeinnaam verhuizen naar een andere provider

Indien u uw domeinnaam bij Chessweb wil verhuizen naar een andere provider, dient u de verhuizing bij uw nieuwe provider in. Vervolgens zal deze vragen om de autorisatiecode. Deze kunt u opvragen via deze stappen.