Als u naar Chessweb verhuisd vanaf een andere provider, wilt u vaak uw bestaande e-mailberichten overzetten. In dat geval moet u een e-mailmigratie uitvoeren. Dit kan een lastig proces zijn, wij voeren daarom graag de migratie voor u uit!

E-mail migreren kan alleen als deze op de webserver is opgeslagen. Dat gaat meestal via het IMAP-protocol of via Exchange. In veel gevallen kan ons controlepaneel automatisch uw e-mail voor u importeren. Soms lukt dit niet, en is een handmatige migratie nodig.

1. Klik op Mail Importing
2. Klik op de knop Import mail messages
3. Voer uw accountgegevens in • Source email (login)
  Hier voert u de gebruikersnaam van uw oude provider in. Vaak is dit het volledige e-mailadres, of het gedeelte voor de @.
 • Source password
  Hier voert u het wachtwoord van uw e-mailaccount bij uw oude provider in.
 • Import to
  U kunt hier kiezen voor existing mailbox indien u het e-mailaccount al heeft aangemaakt in het controlepaneel. U kunt dan bij Destination email selecteren in welk account de e-mailberichten moeten worden geplaatst.
  U kunt ook kiezen voor create a new mailbox om een nieuw e-mailaccount aan te maken. U kunt dan een gebruikersnaam en wachtwoord instellen.

Klik vervolgens op de knop OK om het importeren te starten

Onze server probeert nu automatisch de juiste instellingen te detecteren. Als dit lukt, wordt de migratie direct gestart en worden uw e-mailberichten gekopieerd.

Soms is het niet mogelijk om automatisch de juiste instellingen te detecteren. In dat geval kunt u op Show advanced options klikken om aanvullende instellingen op te geven, zoals de Source IMAP host (inkomende mailserver) en de Source IMAP Port (poort). Deze instellingen verschillen per provider en dient u daar op te vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!4. Uw e-mail is geïmporteerdAls alles gelukt is, ziet u het e-mailadres in het overzicht met in de kolom Status de melding Imported. Dat betekent dat al uw e-mailberichten en mappen zijn geïmporteerd naar onze server. Als de import nog bezig is, of er een fout is opgetreden, ziet u dat ook in deze kolom.

Met de knop Re-sync kunt u de mailbox opnieuw synchroniseren. Dat kan handig zijn om e-mail die in de tussentijd nog is binnengekomen, ook te synchroniseren naar onze server. We raden aan om dit vlak vóór en vlak na de verhuizing van uw domeinnaam te doen.

Voor deze instructie maken we gebruik van Outlook. Migratie kan ook met andere software, zo lang u maar IMAP gebruikt. De migratie kan een lastig proces zijn. Indien u wilt, voeren wij graag de migratie voor u uit.


1. Stel uw nieuwe account in


U dient eerst uw nieuwe account (dat bij Chessweb draait) in te stellen. Volg daarvoor deze instructies. U kunt uw e-mailaccount al instellen als uw domein nog niet verhuisd is. Indien uw website al verhuisd is en uw oude provider gebruikt een mailserver op uw domeinnaam, dan kan het zijn dat er problemen optreden.

Voordat u begint moet u dus beide accounts (bij uw oude provider én bij Chessweb) ingesteld hebben.2. Selecteer de map op uw oude account


2016-03-07_17-41-503. Sleep de berichten naar uw nieuwe account


2016-03-07_17-30-38


Sleep de geselecteerde berichten naar uw nieuwe account. U sleept de berichten naar dezelfde map in uw nieuwe account. Bijv. Inbox naar Inbox. Als de map in uw nieuwe account nog niet bestaat, moet u deze eerst aanmaken voordat u kunt slepen.

Afhankelijk van het aantal berichten kan dit enkele minuten tot tientallen minuten duren.4. Herhaal de bovenstaande stappen voor alle mappen


Het migreren gaat per map. U dient dus stap 2 en 3 te herhalen voor iedere map die u wilt migreren. Mogelijk kunt u mappen als Verwijderde items overslaan.

Nadat u alle mappen hebt gemigreerd, dient Outlook de e-mail nog met de server te synchroniseren. Dit ziet u aan de voortgangsbalk onderin uw scherm. Afhankelijk van uw e-mail en internetverbinding kan dit enkele minuten tot enkele uren duren. De volgende keren zal de synchronisatie wel sneller gaan.