Soms wilt u dat uw WordPress-website niet in de zoekmachines verschijnt. Bijvoorbeeld omdat u nog aan de website aan het werken bent of omdat u niet wilt dat de inhoud direct vindbaar is. Met een eenvoudige instelling kunt u de meeste zoekmachines ‘vertellen’ dat u niet wilt dat de website geïndexeerd wordt.

Let er wel op dat als u deze optie selecteert, het langer kan duren voordat uw website geïndexeerd wordt als u de optie weer uitschakelt.

Niet alle zoekmachines zullen het verzoek om niet geïndexeerd te worden honoreren. Het is slechts een verzoek en geen daadwerkelijke blokkade. Als u niet wilt dat iemand uw inhoud kan zien, dan raden we aan om een wachtwoord-bescherming of IP-adresfilter te gebruiken. De grootste zoekmachines (Google, Bing, Yahoo) zullen zich in ieder geval aan uw verzoek houden.

Optie 1: via het controlepaneel

Bij Chessweb krijgt u standaard uitgebreide mogelijkheden om uw WordPress-website eenvoudig te beheren. Installeren, updaten, debuggen, beveiligen en kopiëren van WordPress-website kan heel eenvoudig met een paar klikken in het controlepaneel.

U vindt het controlepaneel door “:8443” achter uw domeinnaam te typen. Bijvoorbeeld: www.uwwebsite.nl:8443

1. Log in op het Controlepaneel

Mocht u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten zijn, dan vindt u op deze pagina instructies om uw wachtwoord op te vragen.

2. Open de WordPress toolkit

Kies de website welke u wilt aanpassen en druk op WordPress Toolkit

3. Schakel zoekmachine indexering uit

Zet de schakelaar Search engine indexing uit

Alternatief: via het controlepaneel

1. Log in op het WordPress Dashboard

Log in op het dashboard van WordPress (www.uwdomein.nl/wp-admin/).

2. Klik op Instellingen > Lezen

3. Vink Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren aan

  • Vink Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren aan

Klik op de knop Wijzigingen opslaan

De instelling is nu doorgevoerd. Let er op dat de instelling pas bij een volgende indexatie wordt opgepakt en eventuele links die al aanwezig zijn in de zoekmachines pas na een tijdje verdwijnen.