Soms wilt u dat uw WordPress-website niet in de zoekmachines verschijnt. Bijvoorbeeld omdat u nog aan de website aan het werken bent of omdat u niet wilt dat de inhoud direct vindbaar is. Met een eenvoudige instelling kunt u de meeste zoekmachines ‘vertellen’ dat u niet wilt dat de website geïndexeerd wordt.

Let er wel op dat als u deze optie selecteert, het langer kan duren voordat uw website geïndexeerd wordt als u de optie weer uitschakelt.

Niet alle zoekmachines zullen het verzoek om niet geïndexeerd te worden honoreren. Het is slechts een verzoek en geen daadwerkelijke blokkade. Als u niet wilt dat iemand uw inhoud kan zien, dan raden we aan om een wachtwoord-bescherming of IP-adresfilter te gebruiken. De grootste zoekmachines (Google, Bing, Yahoo) zullen zich in ieder geval aan uw verzoek houden.

1. Log in op het WordPress Dashboard

Log in op het dashboard van WordPress (www.uwdomein.nl/wp-admin/).

<’h3′ class='av-special-heading-tag 0-overwrite 0-Klik av-medium-font-size-overwrite av-medium-font-size-” av-small-font-size-overwrite av-small-font-size-” av-mini-font-size-overwrite av-mini-font-size-”' itemprop="headline" >’2.

3. Vink Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren aan

  • Vink Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren aan

Klik op de knop Wijzigingen opslaan

De instelling is nu doorgevoerd. Let er op dat de instelling pas bij een volgende indexatie wordt opgepakt en eventuele links die al aanwezig zijn in de zoekmachines pas na een tijdje verdwijnen.

Alternatief: via het controlepaneel

U vindt het controlepaneel door “:8443” achter uw domeinnaam te typen. Bijvoorbeeld: www.uwwebsite.nl:8443

Mocht u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten zijn, dan vindt u op deze pagina instructies om uw wachtwoord op te vragen.

Alternatief: via het controlepaneel

Klik op uw WordPress website

Zet de schakelaar Search engine indexing uit