Let op: het updaten van onderdelen van uw website kan complicaties met zich meebrengen. Ook kunnen aanpassingen verloren gaan als deze niet optimaal zijn gedaan. Daarnaast kunnen premium plugins of thema’s aparte procedures nodig hebben. We raden u dus aan om alleen zelf te updaten als u enigszins weet wat u doet. Als u niet de benodigde kennis heeft, dan raden we aan om gebruik te maken van onze WordPress service.

WordPress is een ontzettend populair en goed systeem om uw website mee te bouwen en beheren. Omdat het zo populair is, worden beveiligingslekken ook snel misbruikt om bijv. websites te hacken. Daarom is het belangrijk om uw installatie (core), plugins & thema’s up-to-date te houden. Via de volgende stappen kunt u zelf updates uitvoeren.

1. Log in op uw dashboard

2016-03-07_22-14-18

Log in op het dashboard van WordPress (www.uwdomein.nl/wp-admin/).

  • Indien er updates beschikbaar zijn, ziet u een rood bolletje achter de optie updates
  • Klik op de knop Updates

2. Core (WordPress) updaten

2016-03-07_22-14-33

Indien er een update beschikbaar is voor de WordPress-core ziet u dit bovenin het scherm (zie afbeelding).

Klik op de blauwe knop Nu bijwerken

2016-03-07_22-15-55

WordPress wordt bijgewerkt. Dit kan enkele minuten duren. Zodra de update voltooid is, ziet u de melding WordPress succesvol bijgewerkt. Vervolgens wordt u doorgestuurd naar een welkomst-pagina voor de nieuwe versie.

3. Plugins updaten

2016-03-07_22-14-44

Indien er updates zijn voor plugins, dan verschijnen deze onder de WordPress-core versie.

  • Selecteer de plugins die u wilt updaten
  • Klik op Plugins bijwerken

Let op: het kan zijn dat u premium-plugins handmatig moet updaten of het invoeren van een licentie of API-sleutel vereist is.

2016-03-07_22-15-54

De plugins worden bijgewerkt. Per plugin verschijnt de melding Plugin succesvol bijgewerkt.

4. Thema’s updaten

2016-03-07_22-14-53

Indien er updates zijn voor thema’s, dan verschijnen deze onder de Plugin updates.

  • Selecteer de thema’s die u wilt updaten
  • Klik op Thema’s bijwerken

Let op: het kan zijn dat u premium-thema’s handmatig moet updaten of het invoeren van een licentie of API-sleutel vereist is.

De thema’s worden bijgewerkt. Per thema verschijnt de melding Thema succesvol bijgewerkt.

5. Cache legen

Indien u een cache-plugin gebruikt, is het belangrijk om deze te legen. Het verschilt per cache-plugin hoe u dit moet doen. Raadpleeg daarvoor de handleiding van uw plugin. Meestal kan dit via een knop ‘Delete cache‘, ‘Purge cache‘ of ‘Cache legen‘ in de admin-bar of bovenaan uw dashboard.

6. Testen

Test uitgebreid of uw website nog correct werkt. Bekijk verschillende pagina’s en bekijk de functionaliteit van plugins die u heeft geüpdatet. Indien u een webshop heeft is het raadzaam om een testbestelling te plaatsen.

Werkt er iets niet of ziet u een witte pagina?

Indien er iets mis is gegaan en u weet niet hoe u het moet herstellen, kunt u het beste een backup terugplaatsen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen, wij ondersteunen u graag.