Als u op vakantie bent of voor langere periode afwezig bent, kan het handig zijn om uw e-mail automatisch te beantwoorden met een bericht. Zo kunt u aangeven dat u afwezig bent en eventueel aanvullende contactinformatie sturen. Via de volgende stappen stelt u een automatisch antwoord in voor al uw inkomende e-mailberichten.

Let op: onderstaande instructies gelden alleen als uw e-mail bij Chessweb draait. Indien u gebruik maakt van een andere e-mailprovider zoals Office 365 of Google G Suite, dan dient u een vakantiemelding daar in te stellen.

1. Login op het controlepaneel

U vindt het controlepaneel door “:8443” achter uw domeinnaam te typen. Bijvoorbeeld: www.uwwebsite.nl:8443

Mocht u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten zijn, dan vindt u op deze pagina instructies om uw wachtwoord op te vragen.

2. Klik op Mail

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

3. Klik op het e-mailadres

Klik op het e-mailadres waarvoor u een automatisch antwoord wilt instellen.

4. Klik op de tab Auto-Reply

5. Selecteer het vinkje Switch on auto-reply

5. Stel het automatische bericht in

 • Auto-reply message subject
  Dit is het onderwerp van het automatische bericht. De tag wordt vervangen door het oorspronkelijke onderwerp van de mail die de verzender stuurde.
 • Message format
  Standaard staat dit op Plain text. Indien u kennis van HTML heeft, kunt u ook een HTML-template gebruiken.
 • Auto-reply message text
  Voer hier de inhoud van het automatische antwoord in.
 • Forward to
  Indien u wilt dat de e-mail in uw afwezigheid wordt doorgestuurd naar iemand anders, bijvoorbeeld een collega, kunt u hier een e-mailadres invoeren.
 • Send an automatic response to a unique email address no more than (times a day)
  Hiermee kunt u instellen hoe vaak iemand het automatische antwoord maximaal per dag moet ontvangen. Als u dit op 1 instelt, krijgt een verzender 1x per dag uw automatische antwoord.
 • Switch off auto-reply on
  Indien u wilt dat het bericht gedurende een bepaalde periode wordt verzonden, kunt u hier aangeven op welke datum het automatische antwoord moet worden uitgeschakeld.

Klik op de knop OK

Het automatische bericht is nu ingesteld. Binnen de periode wordt uw e-mail automatisch beantwoord. Om dit te testen kunt u (binnen de periode) een e-mailbericht aan uzelf sturen vanaf een ander e-mailadres.