Let op: met deze methode activeert u zelf eenvoudig SSL op uw WordPress-website. Hiervoor maken we gebruik van een plugin die de technische zaken voor u regelt. Dit heeft wel wat lichte impact op de snelheid van uw website. Voor het beste resultaat en niet-WordPress websites raden wij u aan om een developer in te schakelen.

Wij activeren standaard een gratis SSL-certificaat via Let’s Encrypt waarmee uw website gebruik kan maken van SSL (HTTPS). Deze optie moet nog wel op uw website worden geconfigureerd. Via onderstaande stappen kunt u zelf SSL inschakelen op uw WordPress-website, zonder technische kennis.

1. Log in op uw WordPress-dashboard

Log in op het dashboard van WordPress (www.uwdomein.nl/wp-admin/).

2. Ga naar Plugins » Nieuwe plugin

3. Zoek de plugin Really Simple SSL

  • Zoek de plugin Really Simple SSL
  • Klik op Nu installeren
  • Klik vervolgens op Activeren

Foutmelding?

Krijgt u de foutmelding No SSL was detected? Dan is SSL nog niet (correct) op uw hostingaccount geïnstalleerd. Neem in dat geval contact op, zodat wij het kunnen nakijken.

4. SSL activeren

Als alles klopt krijgt u bovenstaande melding te zien. Klik op de knop Go ahead, activate SSL! om SSL te activeren.

U wordt naar de inlogpagina van WordPress gestuurd. Log opnieuw in.

5. SSL geactiveerd

Als alles goed is gegaan, ziet u de melding SSL activated! U kunt in uw adresbalk zien dat u een HTTPS-verbinding heeft en uw webbrowser een slotje weergeeft. 

6. Cache legen

Indien u een cache-plugin gebruikt, is het belangrijk om deze te legen. Het verschilt per cache-plugin hoe u dit moet doen. Raadpleeg daarvoor de handleiding van uw plugin. Meestal kan dit via een knop ‘Delete cache‘, ‘Purge cache‘ of ‘Cache legen‘ in de admin-bar of bovenaan uw dashboard.

7. Testen

Test uitgebreid of uw website nog correct werkt. Bekijk verschillende pagina’s en bekijk de functionaliteit van belangrijke onderdelen van uw website. Indien u een webshop heeft is het raadzaam om een testbestelling te plaatsen.

Werkt er iets niet, krijgt u een beveiligingsmelding of ziet u een witte pagina?

Indien er iets mis is gegaan en u weet niet hoe u het moet herstellen, kunt u het beste een backup terugplaatsen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen, wij ondersteunen u graag.

Onbeveiligde inhoud

Heeft u na de activatie wel een HTTPS-verbinding, maar krijgt u een slotje met een uitroepteken, een slotje met een streep en/of meldingen dat inhoud van de pagina onbeveiligd is? In dat geval gebruikt uw website op sommige plaatsen toch een HTTP-verbinding. U dient te zorgen dat al het verkeer over SSL-verbindingen loopt, ook naar andere websites. U kunt het beste een developer inschakelen om uw website te analyseren en SSL op developer-niveau voor u te activeren.