Waarom zou ik voor EV-SSL certificaat kiezen?

Bij Chessweb is het mogelijk verschillende soorten beveiligingscertificaten te bestellen. Extended Validation SSL is de hoogste vorm van verificatie binnen de verschillende SSL certificaten. Het Extended Validation certificaat is te herkennen aan de groene adresbalk met slotje en bedrijfsnaam (zie afbeelding).

Extra veiligheid voor bezoekers en klanten

Een standaard domeinvalidatie (DV) SSL-certificaat zorgt ervoor dat verstuurde data versleuteld wordt en hierdoor niet uit te lezen valt door derden. Een goede eerste stap om de data van bezoekers te beveiligen.

Wat het echter niet biedt, is validatie aan de bezoeker dat de eigenaar van de website zelf een legitieme partij is.

Dit komt doordat er alleen maar een groen slotje wordt weergegeven in de adresbalk. Als gevolg hiervan kunnen fraudeurs (waaronder phishing websites)  DV SSL certificaten misbruiken om over te komen als “veilige en legitieme” websites, terwijl ze dat niet zijn.

Om deze reden is het EV SSL certificaat in het leven geroepen. Door middel van een uitgebreider verificatieproces wordt ook het bedrijf dat het certificaat aanvraagt gecontroleerd. Wanneer de aanvraag door de uitgever is goedgekeurd, resulteert dit in de groene adresbalk met slotje en bedrijfsnaam.

Hierdoor kunnen uw bezoekers en klanten dus altijd zien dat uw website ook daadwerkelijk bij uw bedrijf hoort. Dit heeft meerdere voordelen:

 • Het zorgt voor een veiligere ervaring bij sitetransacties en – gebruik;
 • Het vermindert de kans op phishing, doordat gebruikers visueel onderscheid zien tussen echte websites en namaakversies;
 • Het draagt bij aan een positieve merkimpressie;

Hogere conversie

Door gebruik te maken van een EV-SSL certificaat op uw website, straalt uw bedrijf of merk uit dat het de veiligheid van uw klanten in een hoog vaandel heeft staan. Dit kan dus beschouwd worden als een teken van extra betrouwbaarheid, denk hierbij aan punten als

 • Dit bedrijf investeert in goede beveiliging;
 • Dit bedrijf geeft om het welzijn van klanten;
 • Ik kan zorgeloos zaken doen met dit bedrijf;

Aanvragen

U kunt een EV-certificaat bij ons aanvragen per mail of via ons contactformulier. U kunt kiezen het certificaat voor een periode van 1 of 2 jaar te installeren.

Nadat de bestelling is geplaatst, zullen we het certificaat voor u aanvragen.  Dit proces duurt tussen de 3 en de 10 werkdagen.

Benodigdheden

Het verificatieproces van een EV SSL certificaat is uitgebreider dan die van een standaard DV-SSL certificaat.

Bij het aanvragen van een EV certificaat wordt standaard het volgende gecontroleerd:

 • De domeinnaamhoudergegevens (Whois);
 • De KvK-inschrijving: de organisatiegegevens in de ingediende aanvraag dienen hier exact mee overeen te komen (inclusief rechtsvorm, zoals B.V.);
 • Een ondertekend contract;
 • Controle op eerder ingetrokken certificaten;
 • Telefonische validatie: de organisatie dient ingeschreven te staan bij detelefoongids.nl of het telefoonnummer dient in de KvK te staan.

Wanneer u reeds klant bent van Chessweb, zijn veel van die zaken reeds bij ons bekend. Het kan echter zo zijn dat er toch aanvullende documentatie door u zal moeten worden aangeleverd, hier zullen wij u dan ook over berichten bij aanvraag.  Ook zult u telefonisch moeten verifiëren aan de uitgever van de certificaten dat de aanvraag legitiem is.

Uiteraard assisteert Chessweb u bij dit aanvraagproces waardoor u hier weinig omkijken naar heeft.