Ontvangt u na het activeren nog steeds veel spam? Wij bieden ook een Premium Spamfilter. Meer informatie daarover staat op deze pagina.

Indien u regelmatig ongewenste berichten ontvangt waarvoor u uzelf niet hebt aangemeld, kunt u ons standaard spamfilter genaamd SpamAssasin inschakelen. Hiermee wordt een groot deel van de spam geblokkeerd.

1. Login op het controlepaneel

U vindt het controlepaneel door “:2222” achter uw domeinnaam te typen. Bijvoorbeeld: www.uwwebsite.nl:2222

Mocht u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten zijn, dan vindt u op deze pagina instructies om uw wachtwoord op te vragen.

2. Klik op Spamassasin Setup

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

3. Wat moet er met de spam gebeuren?

2016-02-01_21-01-40

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

 • Inbox (dont’ block it)
  De spam wordt niet geblokkeerd en komt gewoon in uw inbox. Dit kan handig zijn als u eigen spamafhandeling in uw e-mailprogramma wilt instellen.
 • AANBEVOLEN: Redirect it to the catch-all spam folder in your main imap account
  De spam wordt naar uw systeem-adres gestuurd (gebruiker@uwdomein.nl). In deze e-mailbox kunt u inloggen met uw controlepaneel-gegevens.
 • Send the spam to the user’s spam folder (aanbevolen)
  De spam wordt in een map ‘spam’ geplaatst in het account van het ontvangende e-mailadres. Zo kunt u zelf in het mapje spam kijken wat er gedetecteerd is.
 • Delete the spam
  De spam wordt niet opgeslagen en direct verwijderd. Let op: als u dit instelt kunt u onterecht als spam gemarkeerde e-mail niet meer terughalen.

4. Hoe agressief moet het filter zijn?

2016-02-01_21-14-50

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Deze instelling bepaalt hoe agressief het spamfilter is. Hoe agressiever, hoe meer spam er wordt tegengehouden. Daardoor wordt het risico dat e-mail onterecht als spam wordt aangemerkt ook hoger. U loopt dan dus kans dat u legitieme berichten mist. Bij een lager niveau worden mogelijk minder spamberichten tegengehouden, maar belandt er ook minder legitieme e-mail in het spamfilter. Wij adviseren het niveau Medium.

 • Kies een waarde: Low / Medium / High
  U kunt kiezen uit Low (niet agressief), Medium (gebalanceerd) of High (Agressief). U kunt ook een eigen waarde invullen in het veld Custom Threshold
  AANBEVOLEN: Wij adviseren het niveau Medium Threshold

5. Berichten met een hoge spamscore direct verwijderen?

2016-02-01_21-22-33

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

 • AANBEVOLEN: Yes, block all spam scoring higher than:
  Met deze optie worden berichten met een hoge spamscore direct verwijderd en niet in uw spambox geplaatst. Een bericht met een hoge score heeft een hele kleine kans dat het onterecht als spam is gedetecteerd. De waarde die u hier invult bepaalt vanaf welke score de e-mail wordt verwijderd.
  Wij adviseren deze optie met de standaardwaarde 12.0
 • No, do not block high scoring spam. Use only the threshold in the previous section.
  Er wordt geen e-mail met een hoge score verwijderd. Alle spamberichten worden behandeld zoals u bij stap 3 heeft ingesteld.

6. Moet de titel van spamberichten worden veranderd?

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

 • Yes, set the subject to the following
  Het onderwerp van een bericht dat als spam wordt gemarkeerd wordt gewijzigd naar wat u hier invult. Zo kunt u spamberichten direct herkennen.
 • No, leave the subject unchanged
  De titel van het bericht wordt niet gewijzigd

7. In welke vorm moet de spam worden afgeleverd?

2016-02-02_01-15-22

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

 • Don’t use attachments (dangerous)
  De spam wordt als gewoon e-mailbericht afgeleverd. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat malafide bestanden, links en scripts direct op uw computer terecht kunnen komen.
 • AANBEVOLEN: Use attachments
  U ontvangt een mail met een rapport over het spambericht. Het oorspronkelijke bericht zit als bijlage bij deze e-mail. U kunt dus na het bekijken van het rapport beslissen om de e-mail te openen.
 • Use text-only attachments
  Hetzelfde als de vorige optie, alleen wordt alle andere inhoud dan gewone tekst uit de e-mail gefilterd. Zo kan er geen ongewenste inhoudop uw computer worden geopend.

2016-02-02_01-24-59

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

 • Klik op Save om het spamfilter in te schakelen